“Saya Malu Untuk Meminta, Namun Tiada Pilihan 3 Bulan Tak Boleh Bekerja,” Enot

Enot. Pelakon dan pelawak, Enot, 44, mengakui tidak mempunyai pilihan dan terpaksa merayu memohon bantuan daripada rakan-rakan artis secara peribadi apabila kehilangan sumber pendapatan selepas mengalami kecederaan akibat terjatuh dalam tandas, Isnin lalu.

Kejadian itu menyebabkan tempurung lututnya pecah dan patah sekali gus menyebabkan Enot tidak dapat bekerja selama beberapa bulan termasuk terpaksa membatalkan tawaran kerja.

Malu Untuk Meminta
Enot atau nama sebenarnya Alliza Abdullah tidak menyangka perkongsian itu dimuat naik di media sosial oleh rakan artis.

“Saya sebenarnya malu untuk meminta kerana bimbang dikatakan cuba mengambil kesempatan dan dipandang serong masyarakat.

“Namun, saya tiada pilihan kerana tidak boleh bekerja untuk tempoh tiga bulan. Saya terpaksa membatalkan tawaran lakonan dengan keadaan begini. Saya harap tidak ada pihak yang salah anggap dan menuduh saya meminta-minta,” katanya.

Enot yang menjual sambal dan biskut bagi mencari pendapatan tambahan baru 20 hari berpindah ke Melaka untuk mencari peluang memulakan perniagaan di tempat baharu.

Sharifah Shahira Mohon Sumbangan Untuk Enot
Terdahulu, penyampai radio dan pengacara, Sharifah Shahira memohon orang ramai memberikan sumbangan kepada Enot yang mengalami kecederaan itu.

Menerusi perkongsian yang sama, Shahira turut memaklumkan Enot bakal menjalani pembedahan tulang belakangnya yang terkena saraf.

Enot berkata, tulang belakangnya juga bermasalah kerana terkena saraf dan berkemungkinan perlu dibedah.
“Buat masa ini, doktor mahu saya pantau dulu. Jika dalam tempoh lima hari lagi saya masih rasa kebas-kebas, barulah doktor periksa dan tentukan sama ada perlu dibedah atau tidak,” katanya.

Enot berkata, sudah lima hingga enam kali dia terjatuh dalam bilik air sebelum ini tetapi tidak cedera teruk, melainkan insiden terbaharu ini.

Source link

Facebook Comments Box

Artikel Berkaitan

Back to top button