WhatsApp Kini Memperkenalkan Ciri Proksi – Membolehkan Anda Kekal Berhubung, Walau Dihalang Akses Ke WhatsApp

WhatsApp hari ini mengumumkan sebuah penambahan ciri baharu, iaitu integrasi sambungan melalui proksi.

Dengan langkah ini, ia akan membolehkan para pengguna kekal berhubung dengan menggunakan proksi pelayan yang disediakan oleh sesuatu organisasi di seluruh dunia – terutamanya apabila sambungan ke WhatsApp di halang pada sesuatu negara.

WhatsApp mengatakan langkah ini akan memudahkan pengguna kekal berhubung dengan rakan-rakan, dan pada masa yang sama mengekalkan sekuriti dan penyulitan seperti yang dinikmati pada hari ini – mengelak mesej dibaca oleh sesiapa, termasuk WhatsApp dan juga Meta.

WhatsApp juga mengatakan mereka berharap agar tidak berlaku sebarang halangan pada perkhidmatan internet – seperti mana telah berlaku di Iran untuk beberapa bulan.

Pilihan tetapan proksi ini kini tersedia melalui halaman tetapan WhatsApp versi terkini. Anda hanya perlu ke “Storage and Data”, dan seterusnya memilih “Proxy”. Sekiranya sambungan ke pelayan proksi yang dimasukkan berjaya, sebuah tanda “checkmark” khusus bersebelahan dengannya.

We continue to fight for your right to communicate freely and privately. Now, when connecting to WhatsApp directly is not possible, you can stay connected around the world through a server set up by volunteers and organizations dedicated to helping others communicate freely.— WhatsApp (@WhatsApp) January 5, 2023

Sumber

Facebook Comments Box

Artikel Berkaitan

Back to top button